torsdag 31 december 2015

2015-12-31 Gott Nytt År!

 Så var det dags för året sista tälttur och 2016 första.Det gäller ju att hitta någon smått galen person som tycker att helt normalt sticka ut i skärgården för fira Nyår. Sen är det bara njuta av skön paddling och en bra nyårs meny.

Kan det bli bättre Nyårs utsikt? (foto Tiina)


Torsdag

Tiina och jag hade diskuterat lite löst att fira nyår ute skärgården. Så efter vi bestämde oss att det är väl en helt normal tanke att göra det. Så börjar det planeras på nyårs meny. Bara för man lagar mat ute så behöver man inte äta frystorkat. Men det är ingen risk med mig som kock.

Tiina fullfart mot horisonten.
Efter en tidig morgon tur till stugan var det bara att packa kajakerna. Med lite svordomar och visst våld fick vi med allt i kajakerna. Självklart tog vi med en extra champagne flaska. Man vet aldrig om en räcker. Och vem vill vara på en ö utan möjlighet att fylla på?

Bra vind för kitesurfing.
Det blåste ordentligt sydostlig och Hävringe visade på 10-14. Lite mindre hos oss hoppades jag att det var. Inget för ovana paddlare att ge sig ut att testa. Det gäller bara att ha bra fart och njuta av stunden..
Innan Stendörren så vi ett par kitesurfare som hade väldig bra fart över vattnet. Vi hade istället ordentlig motvind och sjö. Men vi skulle få tillräckligt med lä vid Stendörren.

Nej, Vi får inte låna.
Sa jag sol?
Skydd av öarna blev det riktigt skönt att paddla. Folk som var ute i Stendörren undrade nog vilka puckon som satt i kajakerna. Men vi satte kurs ut för hitta en tältplats som ligger i lä. Om det finns någon här ute med dessa vindar. Men först lunch.

Bara att njuta lite.
Jo fullfart där bak.

Lunch time.
Klart det blev soppa till lunch bakom liten kulle för få lite lä. Men vi glömde dricka kaffe. Vilken skandal. Fast det var bäst att sätta fart att hitta tältplatsen innan solen gick ned.

Så öser vi på igen.

Njuter lite av vyn bara.
Här blir det bra.
Det blev att lägga till på Klovskär. Här finns det en tillräcklig bra tältplats vid hård vind och det finns en bra eldstad med ved. Sen ett dass.
Nu var det bra resa tälten och fixa lite lä med tarparna.

Mörkret kom med stjärnorna.
Det visades att det var tillräckligt lä vid eldstaden så matlagningen fick ske där med en otrolig vacker stjärnhimmel. Jo det kom lite moln senare.
Nåja vad skulle vi äta här ute? Så här är nyårsmenyn för två stackars paddlare.

Förrätt
Hummer med hemmagjord hollandaise.
Champagne
Huvudrätt
Grillad lammytterfile med potatisgratäng.
Amarone Classico 
Efterrätt
Tiinas citronpaj
Kokkaffe

Men först skulle Tiina få fart på elden och drickas lite Laphroaig med snacks. Innan vi lagade maten på grillen och stormköket.

Det ska gå!

Rök ifrån elden och whiskyn.

Yxa eller kniv?


Så ska en förrätt vara!

Eldglo lite.
Gratäng på G

Så gott.

Så fixar Tiina kaffe.

Väldig bra avslut på en bra middag på nyåret.

Fredag

Oj vad det lätt i träden denna natt. Men vad gjorde det man låg i en varm skön sovsäck. Då kan man undra lite hur man kommer på iden att ta ett morgondopp? 
Nej det var inte jag som badade.

Lite morgonkaffe i tältet.
Lite nyårssega blev det göra frukost och packa ihop tält etc. Men först lite övandring för kolla till hur såg ut så här på vintern. 

Tältar man så äggmackeinstar man.

En hilleberg by

Full fart på havet idag.

Ljusare tider snart.
Efter rundturen blev det att äta upp den sista delen på pajen och fundera på hemfärden. För vi ville inte paddla i mörker på hemvägen. 

Bra medvind.

Så var det bara att paddla sista biten då.
Vinden var mindre hård än dagen innan på vägen ut. Men fick ändå bra surf in mot stugan. Tiina körde på ordentligt sista biten. Lite större vågor kanske. Det är väl helt normalt tycka så?

En vinterpaddlare.

lugnet innan lite vågor.
Jag blev lite förvånad att det var så mycket folk ute på fasta delen på Stendörren. Sen såg jag en segelbåt segla söderut. Galningar!!

Mörkret faller.
Vi hann precis i land innan det blev mörkt. Så sen var det var bara packa ihop allt. Och åka hem till storstan. Men först fixade Tiina till en soppa.
Tack Tiina för en härlig helg på vattnet, Det så här man firrar in det nya året.

3 kommentarer:

  1. Galet fint nyårsfirande! Och roligt att läsa om det. Tack Johan

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera